Om Hirtshals Havnefond

Hirtshals Havnefond er en uafhængig erhvervsdrivende fond, der blev stiftet d. 21. november 2018 med henblik på at opstille, eje, drive og sælge vindenergianlæg samt sælge overskudsproduktion fra vindenergianlæg

Fire vindmøller på Hirtshals Havn


Med de fire vindmøller på Hirtshals Havn er det blevet vist, at Hirtshals kan være et multomodalt logistikcenter samt en el-prdocuerende lokalitet. Muligheden for at blive en del af el-produktionen og samtidig opnå erhvervsmæssige gevinster opstd da vindmøllerne blev sat op på havnen. I 2019 blev de fire vindmøller indviet af typen V136 på 4,2 MW. Vindmøllernes lokalisering medfører at økonomien for den enkelte vindmølles karakterises som attraktiv, selv uden tilskud. 


Baggrunden for opstillingen af de fire vindmøller på Hirtshals Havn, var at give havnen indtjening på udlejning af arealer til vindmøllerne, for derigennem at forbedre økonomien i den landudvidelse, hvor på vindmøllerne står. 


Af de fire vindmøller er tre tiltænkt til virksomheder på havneområdet. Den resterende vindmølle kaldes VE-møllen, og 80% af dennes kapacitet er solgt til borgere i Hjørring Kommune, med en prioritering af borgere, der bor inden for en radius af 4,5 km fra vindmøllens placering. De resterende 20% af kapaciteten af VE-møllen blver fortsat ejet af fonden. 


Vindmøllerne giver Hirtshals og Hirtshals Havn, samt de virksomheder, der køber en af de tre vindmøller, en grønprofil. En grønprofil vil naturligvis mefføre et markedsføringsmæssigt potentiale, specielt i en tid, hvor FN's 17 verdensmål står højt på dagsordenen. 


Hirtshals Havnefonds formål

  • At opføre, eje, drive og sælge vindenergianlæg
  • At sælge overskudsproduktion fra vindenergianlæg
  • At udvikle og deltage i projekter vedrørende vindenergianlæg beliggende i Hjørring Kommune
  • At investere i vindenergianlæg beliggende i Hjørring Kommune

Magasin:

Sammen for et grønnere Hirtshals


Læs indvielsesmagsinet for vindmøllerne på Hirtshals Havn fra 2019 eller klik på billede her


Eller klik på billedet 

Hirtshals Havnefonds fondskapital

Vindmøllefonden har en lokal forankring, hvor fondskapitalen er tilvejebragt ved gaver fra en række lokale virksomhederGaveyderne

Hornsnæs                                  100.000kr

MarineShaft                                 50.000kr

HMU                                            50.000kr

Asdal Hovedgaard                       50.000kr

H. Jespersen                               25.000kr

Fiskernes Kasseudlejning           15.000kr

BS Invest                                     10.000kr

I alt                                             300.000kr

Der er ikke tillagt gaveydere særlige rettigheder eller fordele og fondens midler kan ikke på noget tidspunkt gå tilbage til gaveyderne.