NYHEDER


- Her kan du finde nyheder om Hirtshals Havnefond

2019 artikler

Indvielse af Hirtshals Havnefonds nye vindmøller (gammel invitation)

7. september 2019


Indvielse af Hirtshals Havnefonds nye vindmøller
Fredag den 13. december 2019 kl. 14.00-17.00, i teltet ved Vindmølle 1 på Hirtshals Havn
Rasmus Prehn, Minister for udviklingssamarbejde, holder
indvielsestalen, og for de interesserede er det muligt at
komme med Vestas på en rundvisning i den nederste del
af Vindmølle 1.


Hirtshals Havnefond byder på gløgg og æbleskiver
samt kaffe og the.


Vi glæder os til at se jer - husk varmt tøj.

Se mere her (Åbner i PDF)


Med venlig hilsen

Hirtshals Havnefond


Pressemeddelelse - Vindmølleanparter i Hirtshals blev overtegnet med 218%

13. september 2019


Vindmølleanparter i Hirtshals blev overtegnet med 218%

Efterspørgslen efter vindmølleanparter i Hirtshals overstiger alle forventninger. Mere end 350 lokale borgere har meldt sig som købere af de 14.307 udbudte anparter. I praksis er den samlede budsum på anparterne nu overtegnet med 218 procent.

Fundamenterne til Danmarks første vindmøllepark, der er finansieret uden nogen form for statsstøtte, er netop ved at blive støbt på Østhavnen i Hirtshals. Parken får i alt fire Vestas V136 vindmøller, som hver kan producere 4,2 megawatt i timen.


En af vindmølleparkens fire møller bliver en såkaldt laugs mølle med navnet Mølle 1. Denne mølle har borgerne i Hirtshals siden juli haft mulighed for at investere i:


- Vi har udbudt 14.307 andele á 1.668 kroner til lokale borgere. Det har været en kæmpe succes, da efterspørgslen på anparter har været mere end dobbelt så stor som antallet af andele, vi har sat i udbud. Vi er således meget tilfredse med den store opbakning fra byen, fortæller bestyrelsesformand i Hirtshals Havnefond, Jens Peter Lunden.


Konkret har over 350 privat og lokale borgere meldt sig som interesserede købere med en samlet investeringsvilje på 51,98 millioner kroner. De udbudte anparter har en værdi på 23,9 millioner kroner, og dermed er efterspørgslen mere end dobbelt så stor som udbuddet. over 325 af borgerne får nu den ønskede mængde anparter tilbudt, mens de største investorer får et færre antal anparter end ønsket.

Borgerne kommer til at eje 80 procent af Laugs vindmøllen, mens det p.t. undersøges, hvem køberne til de resterende 3 møller kunne være.

Sammen for et grønnere Hirtshals


Bag vindmølleprojektet står den erhvervsdrivende fond Hirtshals Havnefond, der er etableret af en række virksomheder og enkeltpersoner i Hirtshals med det formål at udvikle projekter inden for vedvarende energi. Selvom opstilling af vindmøller ofte møder store protester, har Hirtshals Havn kun oplevet, at lokalområdet bakker projektet op:

Vindmøllerne på Hirtshals Havn forventes at står færdige ved årets udgang.


Udbud af andele

26. marts 2019


Møllerne kommer til at køre i 2019 efter at anlægsarbejderne opstartes i juni og møllerne leveres i Hirtshals i oktober.

Udbud af andele i offentlighedsmølle vil starte i juli og løbe frem til medio september. Der vil komme information i vores Nyhedsbrev samt i dagspressen, og der vil blive afholdt informationsmøder om projektet.